Dijetetski čajevi

Najučestalija bolest savremenog sveta, od koje pati oko dve milijarde stanovnika planete, je gojaznost. Normalna telesna težina (masa) je značajan preduslov, ne samo privlačnog izgleda, već i socijalnog i ekonomskog statusa, ali i očuvanja i poboljšanja opšteg zdravstvenog stanja.

Biljne mešavine

Sve vrste čaja  Biljne apoteke NATURA MEDICA prepune su antioksidansima odnosno molekulima koji sprečavaju oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima i polifenolima. Recepture su pažljivo birane i razvijane godinama.

Biljne kapi

Izrađene su ekstrakcijom usitnjene biljne sirovine pomoću razblaženog etanola, prema detaljnim specifikacijama, pod nadzorom i kontrolom javnog zavoda za Zdravlje. Mogu biti jednokomponentne, izrađene od samo jedne biljke ( kapi od lavande, kapi  kantariona…), ili mešavine tinktura ( kapi za bolju cirkulaciju, kapi kod povišenog krvnog pritiska…). Takođe se izrađuju i uljani ekstrakti (ulje od kantariona i ulje od nevena).  Ova grupa preparata odgovara propisanim zahtevima kvaliteta.

Čajevi - Biljne vrste

U svom proizvodnom programu Biljna apoteka NATURA MEDICA ima preko 100 jednokomponentnih čajeva (čajevi od jedne biljne vrste, npr. kamilica, nana, neven itd.). To su osušeni delovi biljaka koji se koriste u fitoterapiji – cvet, nadzemni delovi biljaka (herba), list, koren, kora, plod i seme. Koriste se biljke iz spontane flore koje su sakupljane u ekološki čistim područjima, kao ibiljke koje se gaje pod nadzorom agronoma, bez upotrebe zaštitnih sredstava. Prerada ovih biljaka vrši se po specifičnim uslovima, po detaljnim specifikacijama za svaku biljnu sirovinu. Sve biljne sirovine zadovoljavaju propisane parametre kvaliteta i zdravstvene ispravnosti.